Ciutat Jardí és una barriada de Palma molt peculiar

El barri Ciutat Jardí-Carnatge està situat just al centre de la badia de Palma, a escassos quilòmetres del centre de la ciutat. És una platja popular i fàcilment recognoscible per la inconfusible silueta de l’hotel que porta el seu mateix nom, l’hotel Ciutat Jardí.

 

Ciutat Jardí és una barriada de Palma molt peculiar

 

L’hotel, inaugurat el 1921 i declarat Monument d’Interès Turístic Nacional en 1986, és l’hotel més antic de la badia de Palma, com va dir un dels famosos artistes que freqüenten les terrasses de la zona, “si la badia de Palma és el Manhatan turístic, el Ciutat Jardí és l’Empire State dels hotels “, evocant la seva presència i ressaltant que tots dos monuments són coetanis en època i estil art decó.

 

La platja pròpiament dita mesura 450 metres per 35 metres. En ple estiu està sempre plena i animada i en els mesos fora de temporada és el lloc ideal per passejar gaudint de la brisa marina, de la bicicleta, dels patins i dels jocs de platja, sent més freqüentada pels palmesans que pels turistes.

 

Ciutat Jardí és una barriada de Palma molt peculiarD’aigües poc profundes i sorra suau està envoltada per un passeig marítim per a vianants i carril bici que va des s’Arenal de Llucmajor fins al port de Palma.

Des de l’any 2008 compta amb la bandera blava per la seva neteja, pel seu servei de socorristes i per posseir accés per a discapacitats, banys i wifi gratuïts, aparcaments, lloguer d’hamaques i para-sols, papereres, dutxes, parc infantil i sobretot uns fantàstics xiringuitos molt freqüentats pels artistes més famosos de l’illa, on les famílies i els turistes es relaxen gaudint del lloc, escoltant música i degustant un gelat, un refresc, un cafè o algun plat de les seves extenses cartes que inclouen les típiques paelles i pa amb olis.

Ciutat Jardí és una barriada de Palma molt peculiar

 

Allà mateix s’organitzen quedades de patinadors, tornejos de vòlei platja, balls swing i els grups de caminadors de nordic walking, corredors running i ciclistes aprofiten el seu carril bici i passeig de vianants per a entrenar a qualsevol hora del dia.

 

 

Ciutat Jardí és una barriada de Palma molt peculiarL’altre parc del barri, Torre d’en Pau és una antiga caserna militar reconvertit en zona verda i zona esportiva, una bona opció per als que no els agradi les platges i prefereixi les pinedes després d’un passeig pels carrers del barri poblats d’alguns edificis de vius colors.

S’arriba per carretera, per l’Autovia de Llevant i pel Carrer Llucmajor, també diverses línies d’autobus ens porten cada 15 minuts: la 15 (Plaça de la Reina – s’Arenal), la 25 (Arenal per Autopista) i la 30 (plaça d’Espanya – Can Pastilla).

Ciutat Jardí. Torre d'en Pau, Mallorca.