Els Jardins del Bisbe estan situats a l’esquena de la catedral de Palma. Recorrent els intricats carrerons del casc antic no preveiem trobar una entrada tan imponent, en estil manierista i sobre la qual llueix l’escut amb el característic capel.

Aquests jardins pertanyen al bisbat de Mallorca i des d’ells podem veure els sostres de la Seu, així com la façana posterior del Palau Episcopal.

Segueixen la distribució típica dels jardins que refrescaven les antigues cases senyorials de Palma, recordant-nos que en aquesta zona de la ciutat ha viscut sempre la noblesa.

A les tanques podades geomètricament, s’uneixen un petit hort i un estany o safareig, amb nenúfars en flor durant la primavera i l’estiu.

Nenúfars en flor. Jardins del Bisbe
Nenúfars en flor. Jardins del Bisbe

L’estany està cobert per una pèrgola i una espessa buganvilia, que accentuen la sensació de frescor al jardí.

L’Ajuntament de Palma s’encarrega de cuidar els Jardins del Bisbe des de l’any 2000.

És un dels molts racons que estaven abandonats i han estat recuperats per a la ciutat, encara que s’ha perdut el misteri de saber què hi havia darrere de la porta tants anys tancada, que sentíem abans en passejar per aquests carrers.

Jardins del Bisbe a Palma
Jardins del Bisbe a Palma

L’entrada als jardins està vorejada de xiprers i a la nostra esquerra, segons accedim al recinte, es troba la zona pròpiament de jardí, juntament amb l’hort. En aquesta curiosa i bonica combinació trobem un gran nombre de clivies, una de les poques plantes amb flors que suporten sempre belles el dur clima mediterrani.

També hi ha arbres fruiters i nombroses plantes aromàtiques, com el romaní, la farigola, l’herba-sana o la terrible rude.

Jardins del Bisbe en el casc antic de Palma
Calle Sant Pere Nolasc, 6. Palma
Els horaris de visita són, segons anuncia un vell cartell a l’entrada dels jardins del Bisbe:
De dilluns a divendres, a l’hivern de 9.00 a 15.00, i durant l’estiu està obert de 9.00 a 13.00 i de 15.00 a 18.00.
Els jardins romanen tancats en diumenge, i els dissabtes poden visitar-se a partir de les 10.00 i fins a les 15.00.