Per semblar prudents direm que des Trenc és “probablement” la platja més bonica d’Europa. En realitat, no ens cap el menor dubte que des Trenc és la platja més bella d’Europa.

Està formada per un arenal de tres quilòmetres de llarg, amb sorra fina, aigua color turquesa i dunes verges. Al costat del Salobrar de Campos, configura un Parc Natural Marítim Terrestre de 3.768 hectàrees, situat al sud de Mallorca.

EsTrenc, Mallorca

El paisatge a esquena de la platja presenta espècies vegetals adaptades a l’assot del vent, com ara pins, savines i tamarells, al costat del card i els lliris de mar. Aquesta àrea protegida té un alt interès ornitològic, ja que refugia a una gran quantitat d’aus, podent-se observar, entre d’altres, el territ cuablanc (Calidris fuscicolis), la siseta (Tringa stagnatilis) o els corriols camanegres (Chaladrius alexandrinus). El paisatge es completa amb una zona de salines tradicionals i aiguamoll, anomenada Salobrar de Campos, on s’extreu una flor de sal molt apreciada pels gurmets.

Lirio de mar (Pancratium maritimum L.)

Des d’Es Trenc distingim perfectament l’arxipèlag de Cabrera, situat aproximadament a 11 milles nàutiques de la Colònia de Sant Jordi, el port més proper a aquest grup d’illes. Els dies de bon temps la distància es pot cobrir en només trenta minuts, viatjant a motor.

Es Trenc, Mallorca

Així mateix, els capvespres són magnífics a Es Trenc, amb l’únic inconvenient de les Beates, unes mosques que apareixen a la caiguda del sol i la picada és molt desagradable.

Un altre element que crida l’atenció són els nius de metralladora, construïts el 1939. A causa de l’erosió que ha patit la platja al llarg d’aquests anys, es troben gairebé dins de la mar.

En la dècada de 1980 Es Trenc era una platja nudista, a la qual acudien poques persones. Actualment, algunes zones de la platja segueixen dedicades als amants del naturisme, però d’altres acullen visitants de banyador, para-sol i gandula.

La platja i les dunes d’Es Trenc continuen sent un lloc preciós, amb l’aigua sempre transparent i ideal per gaudir d’un bany espectacular.

Es Trenc, Mallorca