Category: Excursions

Exquisides tradicions al cor de Palma

Aquest recorregut pel cor de Palma ens porta a carrers poc transitats, en què es capta l’esperit de la ciutat. Trobarem les saboroses especialitats dels seus forns i la diversió de comprar a un altre ritme, triant amb cura els productes que ofereixen botigues tradicionals, algunes en funcionament des del segle XVII.

Excursió cultural per Deià

Itinerari Excursió Deià: Refugi de Can Boi – Pont de Cala Deià – Cala Deià – Torrent des Racó

Excursió circular que combina el pintoresc poble de Deià amb un recorregut senzill que ens portarà a la mar.

Cúber i Gorg Blau

Els embassaments de Cúber i del Gorg Blau estan situats a la vall d’Almallutx, a la Serra de Tramuntana, i constitueixen una important font de proveïment per a Palma.

Es van construir a principis dels anys 70 per tal de crear un reservori d’aigua per a la capital balear, especialment útil en les èpoques de sequera habituals en el clima mediterrani.

Àrea natural de La Victòria

El área protegida del Puig de la Victòria, con una extensión de 1.198 hectáreas, es un bello espacio natural en forma de península que separa la Bahía de Pollença y la Bahía de Alcúdia.

Excursió: Cova de Ses Bruixes

Abans d’emprendre qualsevol activitat a la muntanya, ens hem d’informar de la previsió meteorològica, portar suficient aigua i calçat adequat. Respectem sempre la natura, respectem la propietat privada i no deixem a la muntanya cap rastre del nostre pas.

Capdepera, Cala Mesquida i Cala Agulla

Capdepera, Cala Mesquida i Cala Agulla.Àrea Natural d’Especial Interès (ANEI). Superfície: 538 Ha.Valors naturals: Sistemes dunars de gran interès, penya-segats, boscos de pinars i rica avifauna.

Raixa, hermosos jardins i una espectacular mansió ens esperen

Raixa, Hermosos jardins i una espectacular mansió ens esperen.

La possessió de Raixa està situada al peu de la Serra de Tramuntana i des d’allà la vista abarca tot el Pla de Mallorca.
El Consell Insular, de qui depèn la finca, ha realitzat el 2018 una restauració de la casa senyorial, els jardins, la tafona i altres dependències, dins del seu programa de protecció del patrimoni cultural, històric i paisatgístic a Mallorca.

Ruta de l’oli de Mallorca

Si desitgem fer, a Mallorca, un itinerari gastronòmic complet al voltant d’un únic producte, l’opció ideal és la Ruta de l’Oli. Entorn de l’olivera, la tafona, els molins i, per descomptat, l’oli de Mallorca, trobarem activitats, establiments per menjar i descansar, comerços on adquirir i provar el producte, patrimoni arquitectònic, territori i paisatge.

Passeig entre les escultures de Palma

Nombroses escultures adornen els carrers de Palma.
Proposem un recorregut visitant algunes d’elles, són contemporànies i gòtiques, amb gran interès artístic o, simplement, símbols en aquesta ciutat.

La cala i el poble d’Estellencs

Estellencs treu el cap a la mar des de la Serra de Tramuntana.
Els seus 348 habitants ens donen idea de la calma que es respira als carrers del casc antic, afavorida per un turisme no massificat.

Es Capdellà i el camí del Graner del Delme

Es Capdellà és un petit poble amb caràcter situat a la carretera que va de Calvià a Puigpunyent. Les construccions mantenen un estil coherent, típic i cura, resultant especialment agradables els petits jardins enfront de les seves cases.

Ruta: 4 fascinants galeries d’art contemporani a Palma

Palma compta amb un gran nombre d’interessants galeries, el que porta a Sotheby’s a afirmar que “Mallorca s’està convertint ràpidament en un dels centres d’art més importants d’Europa”. Hem seleccionat les que considerem més atractives, per la seva història, la rellevància dels seus artistes, la cura en les seves propostes i la bellesa o originalitat dels seus espais.

Sa Dragonera, un paradisíac exemple de paisatge mediterrani

Sa Dragonera està situada a l’extrem sud de la Serra de Tramuntana, davant del poble de Sant Elm. La separen de Mallorca únicament els 700 metres del canal d’Es Freu, un curt trajecte per a arribar a aquesta bella illa, on podem realitzar diferents excursions amb nivells de dificultat assequibles a tothom.

Talaia d’Alcúdia

Aquest itinerari que presentem pretén mostrar al senderista el punt més elevat de la península d’Alcúdia. Amb la pujada a la Talaia (446 m.) el caminant es veurà recompensat amb les seves panoràmiques. La nostra ruta passa per la finca pública de la Victòria, que separa les badies de Pollença i Alcúdia.

Les platges de Muro, entre les més belles del món

Les espectaculars platges de Muro estan situades al centre de l’extens arenal que recorre la Badia d’Alcúdia. En elles s’ha preservat el sistema dunar original, cobert de rica vegetació, mitjançant la instal·lació de passarel·les d’altura sobre les dunes i sistemes de protecció tous (pilones i cordes que “subjecten” la duna).

Santuari de la Consolació

El santuari de la Mare de Déu de la Consolació, a prop de S’Alqueria Blanca, és un curiós lloc recollit des del qual es pot contemplar una espectacular panoràmica de la costa est de Mallorca.
 

La posta de sol més romàntica de Mallorca

El nostre punt de partida és el Port de Sóller, tres hores abans de la posta del sol. Pujant la costa del carrer Bèlgica i continuant el camí de s’Illeta mitja hora, fins arribar a la base del Penyal Bernat de s’Illeta, la afilada cimera és el nostre objectiu.

Torrent de na Móra, Balitx Mallorca

El Torrent de na Móra sorteja un desnivell de 150 metres, el recorregut és aproximadament d’un quilòmetre la primera part, la més aconsellable si tenim poca experiència en les tècniques d’escalada i no disposem d’un guia, i de mig quilòmetre més si ho seguim fins a la desembocadura a la mar, bastant més difícil però realment impressionant.

Propera estació: Les vinyes

El Mallorca Wine Express ofereix un recorregut guiat pels cellers de la zona vinícola més coneguda de l’illa de Mallorca.
La iniciativa es va posar en marxa fa només tres anys i ja s’ha convertit en una de les activitats més demandades a l’illa.

S’Arenal de Sa Ràpita i Ses Covetes

S’Arenal de Sa Ràpita i ses Covetes pertanyen al municipi de Campos.
Aquestes platges formen part de la zona costanera del nucli poblacional campaner de Sa Ràpita, territori que s’ha especialitzat com a àrea de segones residències per als habitants locals i estrangers.

Es Salt des Freu, una cascada natural a Orient

Es Salt des Freu és una cascada natural que se situa a escassos quilòmetres d’Orient, localitat pertanyent al municipi de Bunyola. Es troba a la carretera entre Bunyola i Alaró, enmig d’un dens i bell bosc d’alzines, pins i oliveres.
 

Mondragó, Parc Natural

Es troba situat al migjorn de l’illa de Mallorca, al terme municipal de Santanyí, i ocupa una àrea aproximada de 766 hectàrees, 95 de les quals són de  propietat  pública, mentre que la resta de terreny correspon a finques de propietat privada, molt parcel·lades, que es destinen preferentment al conreu extensiu de secà.

Reserva natural de Les Malgrats

Les illes Malgrats, estan compostes de dos illots, el més gran rep el nom d’Es Malgrat, amb una longitud aproximada de 2 quilòmetres i uns penya-segats de més de 60 metres d’alçària; i un altre considerablement més petit però no de menor importància, anomenat de diverses maneres pels habitants: Ses Rates, des Conills o d’Enmig, amb menys de mig quilòmetre de llarg i 30 metres d’alt.

La Trapa

Tota l’essència de la Mediterrània es concentra en aquest itinerari. L’illa de sa Dragonera ens aportarà un toc de solitud i ens recordarà la importancia dels espais naturals protegits.

MTB: Ruta dels Miradors

Descripció
Partim cap el camí que puja al pla des Pouet, el camí està bastant en mal estat i ens obliga a pujar a peu. Des de el pla des Pouet ja és més assequible i podem muntar fins al pla de Ses Artigues i es Puig Caragolí, al Coll de Son Gallard feim una aturada per repostar.

Excursió a Cura, Puig de Randa

Enmig de les dilatades planicies de Mallorca, declinant cap al sud-est (xaloc) es destria, entre els pobles de Llucmajor i Algaida, el puig de Randa. La seva alçària es de 548 mts. sobre el nivell de la mar. Des del Puig de Randa es poden veure 36 pobles de l’illa, i també es veu la mar per tot arreu, llevat de la part nord, tapada per la Serra de Tramuntana.

Torrent de Pareis-Sa Calobra

Pels no experts o poc iniciats en el noble deport de caminar per les muntanyes o els torrents, és bastant dur, i, segons quins trams, difícil i complicat. Hi ha que anar preparat amb els elements indispensables, especialment unes bones botes de muntanya amb la sola apropiada, que subjectin perfectament els turmells.

Barranc de Biniaraix

El Barranc de Biniaraix és un barranc format per la Serra de Son Torrella, l’Ofre i els Cornadors situat al terme municipal de Sóller. És un indret de gran bellesa i té un camí d’escalons fets de pedra. Aquest camí parteix de Biniaraix i arriba fins a les cases de l’Ofre.

Es Carbó

Característiques: Platja aïllada verge, d’ocupació mitja, sorra blanca i fina, amb aigües tranquil·les, de 1.400 metres de llarg per 50 metres d’ample.
Durada: aproximadament 1 hora.
Distància: aproximadament dos quilòmetres.
Dificultat: molt baixa.

Ses Fonts Ufanes

Ses Fonts Ufanes constitueixen un fenomen natural singular i únic a Mallorca. Va Ser declarat monument natural pel Govern.
El fenomen hidrològic es produeix a la finca Gabelli, prop de l’Ermita de Sant Miquel a Campanet.
 

Camí dels Pintors

Sortim de Sóller. A prop de l’encreuament de la carretera de Deià veurem la primera indicació GR que es dirigeix cap a Ca n’Ai, un hotel rural de la zona.

Cova des Pas de Vallgornera

Els valors naturalistes que presenta aquesta cavitat van propiciar que, al Juliol del 2000, la Cova des Pas de Vallgornera (Llucmajor) formés part de la llista de LICs proposats pel Govern de les Illes Balears per integrar la xarxa europea Natura-2000, trobant-se actualment inclosa a la llista de LICs corresponents a l’Estat Espanyol amb el codi ES5310049. Protegida pel Govern Balear i d’accés restringit.

Camí Vell de Lluc

Descripció
Estem parlant del darrer o primer tram de la GR.221 o Ruta de Pedra en Sec. És la gran ruta per excel·lència de la Serra de Tramuntana, una ruta que ens mostra l’art de la feina feta pels nostres avantpassats i la importància de la muntanya en èpoques anteriors.

Trobada amb la naturalesa

El viatger iniciarà la ruta bé a peu, bé amb cotxe, des de la plaça Major de Caimari, pel carrer de Sant Jaume, fins a Binibona. El camí discorre per una carretera secundària asfaltada i poc transitada, vorejant algunes possessions d’antiga arquitectura rural característiques de la zona,

La ruta verda de l’olivera (II)

Aquest itinerari us conduirà per un camí de miracles i llegendes, gairebé sempre relacionats amb la figura de la Verge Maria, patrona de Mallorca. El recorregut s’iniciarà sortint del poble de Caimari, pel carrer de Nostra Senyora de Lluc, que correspon a la carretera Ma-2130 Inca-Lluc,

Puig de Monti-sion

Hi ha cims que són un símbol per a un poble. Això és el Puig de Montision per al poble de Porreres. I precisament, és aquesta simbologia que Montision significa per als porrerencs (i per a molts que no ho són) on resideix el major encant d’aquest racó incomparable.

La Reserva Puig de Galatzó

El parc natural La Reserva Puig de Galatzó es troba al sud-oest de Mallorca, a Puigpunyent, a 17 km de Palma. Té una superfície de 2,5 milions de metres quadrats. Es va començar a construir l’any 1986 i es va aprovar pel Consell Insular de Mallorca el 3 d’agost de 1992 com a utilitat pública i interès social, inaugurant-se oficialment el 24 d’octubre de 1992.

Son cos

Descripció: Al municipi de Marratxí s’ubica el turó de Son Cos, destacable per la magnífica conservació del seu ecosistema, amb una envejable diversitat vegetal, amb espècies tan apreciades com els boscos d’ullastres, garrigues termòfiles, pinars de pi i àmplies concentracions d’orquídies.

Puig de Garrafa

L’excursió la començarem al Coll Andritxol, just devora dels dipòsits d’aigua. En aquest punt agafarem un camí ascendent amb una inclinació molt pronunciada que ens durà fins a dalt de la carena del Puig de Garrafa. Arribarem fins devora de la torre de vigilància que hi ha a la atalaia del Puig de Garrafa. 

Planícia

Planícia és un antiga finca situada al sud de la Serra de Tramuntana, que ocupa una quarta part del municipi de Banyalbufar. La finca s’apunta sobre la mar, amb espectaculars vistes sobre la costa de la serra, gràcies a això és una zona molt apreciada pels aficionats al senderisme. 

Loading