Es Salt des Freu, una cascada natural a OrientEs Salt des Freu és una cascada natural que se situa a escassos quilòmetres d’Orient, localitat pertanyent al municipi de Bunyola. Es troba a la carretera entre Bunyola i Alaró, enmig d’un dens i bell bosc d’alzines, pins i oliveres.

 

Es Salt des Freu, una cascada natural a Orient

 

El camí que hi porta, utilitzat antigament per carboners, arrenca al quilòmetre 8,5 de l’esmentada carretera, travessa el torrent de Coanegra i conté elements típics de l’arquitectura rural, com parets seques, abeuradors de pedra, dues basses (safareigs ) i les ruïnes de les “cases des Freu”. Està envoltat de camps de conreu i ramats d’ovelles i emmarcat en la vall d’Orient, la serra d’Alfàbia, el pas de Maria i el puig de l’Ofre.

L’espectacular salt d’aigua es troba situat a 411 metres sobre el nivell de la mar. És un dels punts més coneguts entre els aficionats al senderisme, fins al punt que en dies festius és habitual que el punt de la carretera on comença el camí estigui ple de cotxes que aparquen a les voreres.

Es Salt des Freu, una cascada natural a Orient

D’altra banda, es tracta d’un enclavament molt freqüentat per aficionats al barranquisme a causa de la diversitat que ofereix el terreny, pel qual es pot caminar, navegar, nedar o escalar. L’excursió es pot realitzar tot l’any excepte durant els mesos d’estiu, ja que a causa de la falta de pluges s’incrementa la probabilitat que el rierol s’assequi.

Seguint pel camí que condueix a Es Salt des Freu s’arriba a l’Avenc de Son Pou, una cova natural situada a la possessió de Son Pou. Es tracta d’una cova de grans dimensions i fàcil accés, que per les seves característiques constitueix una de les excursions més típiques entre els aficionats a la pràctica del senderisme.

 

Es Salt des Freu, una cascada natural a Orient

Es Salt des Freu, una cascada natural a Orient