La-Trapa-1Tota l’essència de la Mediterrània es concentra en aquest itinerari. L’illa de sa Dragonera ens aportarà un toc de solitud i ens recordarà la importancia dels espais naturals protegits.

Excursió La Trapa, Mallorca

Dificultat: Baixa – Roba: Segons l’època de l’any – Altitud: 370 m – Temps: 4 hores – Km: 6

La-Trapa-2A la Trapa podrem contemplar el resultat de la tenacitat humana. Doscents anys enrere uns monjos trapencs varen transformar una vall pràcticament erma en un oasi de vida, donant-nos una lliçó de supervivència.

Existeixen tres camins per arribar a la Trapa.

El camí més freqüentat, conegut com la pista forestal, comença uns 150 metres després de cementeri de s’Arracó i passa pel Collet de La Trapa.

La-Trapa-3

Hi ha un altre camí que surt de Sant Elm, passa pel Camí de Can Tomeuí i continua per un camí estret força empinat que voreja la costa i ofereix unes vistes extraordinàries sobre Cala en Basset i la seva torre, amb l’illa de sa Dragonera a l’horitzó.

Finalment, el tercer camí parteix del km 3,5 de la carretera Andratx-Estellencs, passant pel Coll de Sa Gramola i pel mirador del Cap Fabioler. La ruta ideal, si es pot triar, és arribar a la Trapa pel Coll de Sa Gramola i, de tornada, baixar pel Camí de Can Tomeuí.

Mereixen especial atenció els penya-segats, la vegetació, les aus,  les cases i els seus voltants, les marjades i les mines de captació d’aigua, el molí, l’era i el mirador.

La-Trapa-5