platges de Muro, MallorcaLes espectaculars platges de Muro estan situades al centre de l’extens arenal que recorre la Badia d’Alcúdia. En elles s’ha preservat el sistema dunar original, cobert de rica vegetació, mitjançant la instal·lació de passarel·les d’altura sobre les dunes i sistemes de protecció tous (pilones i cordes que “subjecten” la duna).

   Platja de Muro, Mallorca

La sorra blanca i les aigües cristal·lines completen aquest preciós paisatge del nord de Mallorca.

Els vents que, en ocasions, bufen en aquesta zona converteixen a les platges de Muro en un lloc ideal per practicar el windsurf i el Kitesurf.

Des de 2001 les platges de Muro vénen rebent distincions que reconeixen el treball realitzat pel municipi en pro de la cura i l’educació mediambiental. Entre ells, potser el més conegut sigui la Bandera Blava, acreditativa de l’excel·lent qualitat en les aigües de bany, de la garantia de serveis sanitaris i de salvament, així com de la cura del medi ambient i l’accessibilitat a la platja per a persones amb mobilitat reduïda.

Una vegada cada trenta dies, com a mínim, es realitzen anàlisis de l’aigua de la mar per assegurar que mantingui un estat òptim. Per la seva banda, els serveis de socorrisme compten amb socorristes professionals durant tota la temporada de bany, havent estat distingits, en dues ocasions durant els últims anys, per l’excel·lència en el seu treball.

Gran part de la platja de Muro es manté verge, sense gandules, ombrel·les o altres explotacions, però amb socorristes durant els mesos de juliol i agost. Així mateix, és molt important la cura de la neteja a les platges, duts a terme mitjançant sistemes respectuosos amb la flora i la fauna locals.

El distintiu de bandera blava premia l’esforç dirigit a conservar el patrimoni natural i les tradicions a les zones litorals. Persegueix la cooperació entre el sector turístic i l’ambiental, a fi d’aconseguir un ús sostenible d’àrees que, en altres entorns, han sofert una forta deterioració. No obstant això, el litoral de Muro ens permet continuar gaudint d’unes precioses platges, en un paisatge cuidat, amb un nivell òptim de seguretat per als seus usuaris i en un àmbit que protegeix els costums.

Platja de Muro, Mallorca

Platja de Muro, Mallorca