Itinerari Excursió Deià: Refugi de Can Boi – Pont de Cala Deià – Cala Deià – Torrent des Racó

Excursió circular que combina el pintoresc poble de Deià amb un recorregut senzill que ens portarà a la mar.

Altimetria, informació.
Excursió Deià.

Deià, ens enlluernarà pels seus carrerons, el seu entorn muntanyenc, la seva gent i ambient. La cala pel seu aroma mediterrani, les seves casetes de pescadors i petites embarcacions.

Aquest passeig d’un matí, permet visitar la bonica població de Deià i els seus voltants entre muntanyes i terrasses d’oliveres i combinat amb la mar.

Es poden visitar els seus llocs d’interès com el Museu Parroquial (a l’església), l’espectacular ubicació del seu cementiri, la casa-museu de l’escriptor Robert Graves (Ca n’Alluny) o el Museu Arqueològic de la Fundació Waldren.


El poble segueix sent a dia d’avui refugi de pintors, escriptors i músics.

El carrer des Clot, la Costa d’en Topa, el carrer de Ramon Rull, la plaça de l’església, envolten el monticle on s’ubica Deià. L’església d’aspecte fortificat i dedicada a Sant Joan Baptista, data del segle XVIII. La parròquia primitiva va ser destruïda per un incendi l’any 1752. Té davant del portal major el peculiar cementiri anteriorment esmentat i de visita respectuosa obligada.

Posteriorment la caminada sortint del nucli urbà, ens aproparà als torrents i canalitzacions d’aigua que reguen els cultius de les finques fins a la Cala de Deià.

Vistas Serra de Tramuntana. Foto Michal Osmenda
Vistes Serra de Tramuntana. Foto Michal Osmenda

Es tracta d’un passeig circular i que ens retornarà al poble i que es troba totalment senyalitzat en les dues direccions i suma un recorregut de 5 km i 250 metres de desnivell tant a la baixada com a la pujada en qualsevol de les direccions fins al nivell de la mar.

  • * Es pot accedir amb autobús públic amb la línia L-210 (TIB)
Cala Deià. Foto Michal Osmenda
Cala Deià. Foto Michal Osmenda