Category: Gastronomía de Mallorca

Arròs Brut mallorquí

L’Arròs Brut mallorquí és un plat típic de Mallorca, molt demanat per residents i visitants de l’illa, és un arròs caldós i es pren com a primer plat.

Harmonia de plats i vins

Amb vista a harmonitzar plats gastronòmics amb vins, el pentacampió d’Espanya de sommeliers, Javier Gila, ens explica quin tipus de vi són els que millor harmonitzen ..

Porcella cruixent amb guarnició de verdures i cap

El prestigiós cuiner mallorquí Benet Vicens ens rep en el seu restaurant “Bens d’Avall “, un establiment situat en un entorn privilegiat de Mallorca, entre les poblacions de Sóller i Deià i al costat de la mar. Especialitzat en cuina feta a base d’ingredients autòctons.
 

Coca d’Albercocs

Ingredients per a 4 persones:

1/2 vaso de leche
1/2 vaso de aceite de oliva
1 vaso de azúcar
4 huevos
250gr de harina de trigo
1/2 sobre de levadura
10 o 12 albaricoques
Un trozo de sobrasada cortada a trozos pequeños
1 / 2 tassó de llet – 1 / 2 tassó d’oli d’oliva – 1 tassó de sucre – 4 ous  – 250gr de farina de blat – 1 / 2 sobre de llevadura – 10 o 12 albercocs – Un tros de sobrassada tallada a trossos petits
 

Gató

Història
El seu nom deriva del francès gâteau (pastís) i pareix que té el seu origen a la cuina gal·la del segle XVIII, encara que els pastissos fets d’ametlles es consumien temps abans. Així, l’any 1679, amb motiu de la visita del bisbe Bernat Cotoner, en el monestir de Sant Salvador, se serviren, entre d’altres aliments, coques d’ametlla.

Loading

Pin It on Pinterest