Ingredients per a 4 persones:
• 2 dl. d’oli d’oliva • 4 alls • 5 cebes petites tendres • 4 tomàtigues pelades i picades (millor si són de ramallet) • 200 gr. de colflori • 150 gr. de pèsols • 4 carxofes • 1 prebe verd • 2 cullerades de julivert picat • 1 manat d’espinacs • 1 col mitjana • 200 gr. de sopes, sal, pebre i aigua.
Les Sopes mallorquines és un primer plat, típic de Mallorca, molt demanat per la gent de fora.
Categoria: Verdures i llegums.
Dificultat: Moderada.
Temps de Preparació: 1 hora
Temps de cocció: 1.30 h.
Elaboració
Posar al foc una cassola de fang amb la meitat de l’oli d’oliva. Sofregir la ceba, l’all i el julivert, deixant que suïn bé. Després li afegirem la tomàtiga (tomàtigues de ramallet) i el prebe verd en trossos. Deixem sofregir uns minuts.
Després posarem la col també en trossos i les carxofes ben netes i tallades en trossos petits. Sofregirem bé tota la verdura i la deixarem suar.
Afegirem aigua, fins que cobreixi. Després afegirem la colflori, els espinacs i els pèsols. Ho provarem de sal i pebre al gust i ho deixarem bullir fins que la colflori estigui cuita.
Podem apagar el foc i afegirem el pa pagès i ho deixarem reposar uns minuts abans de servir.
Nota: Un altre variant d’aquest plat són les sopes de matances. La preparació és igual, però al sofregit de les verdures s’hi afegeig carn de porc a trossos, normalment xua i/o carn magra.