Recepta, Pasta de full de Sobrassada i Escalivada, de Koldo Royo

Ingredients per a 4 persones:
• 4 Anells de pasta de full (hojaldre) • 100 grams de sobrassada • 300 grams d’escalivada • 100 grams de bolets variats nets i saltejats • Ratlladura de taronja • 30 grams de formatge maonès ratllat • Vi blanc • Crema de llet • Sal i pebre • Creixens (Berros) de jardí

Recepta, Pasta de full de Sobrassada i Escalivada, de Koldo Royo

Recepta, Pasta de full de Sobrassada i Escalivada, de Koldo Royo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aquesta recepta és fàcil de preparar i està feta amb ingredients naturals i ecològics de producció a Mallorca.

 

Preparació

Posar en una cassola a ofegar la sobrassada, a continuació el formatge maonès ratllat i la ratlladura de taronja, afegir el vi i deixar reduir, incorporar l’escalivada que l’haurem feta prèviament (ceba, pebres vermells, verds, grocs i albergínia a  tires) afegir la crema i deixar treballar, quan pren forma afegir els bolets i rectificar de sal i pebre.

Posar en els plats la meitat de la pasta de full enfornada abans a 180 graus al forn (si és de mantega millor, és més fi) repartir per sobre el guisat i acabar posant damunt l’altra part de la pasta de full i els creixens, aquests li aporten acidesa.

És un plat amb caràcter però delicat i de l’antiga cuina que a mi m’agrada, bo per a aquesta època ja de tardor.

S’acompanya amb una copa de vi negre.

 

Recordeu, la vida només es viu una vegada i aquesta és la bona.

Salut,

Koldo Royo.

Pasta de full de Sobrassada i Escalivada, de Koldo Royo