Ingredients per a 8 persones:

• 700 gr. de freixures de xot tallades a daus  • 1/2 manat de porros • 1 cabeça d’alls aixafats i pelats • 2 dl. d’oli d’oliva de Mallorca • 2 prebes vermells tallats a daus • 1 ceba gran picada

• 0,5 kg. de patata tallada a daus
• 200 gr. de faves tendres trossejades
• 50 gr. de mongetes tendres trossejades
• 50 gr. de pèsols
• 3 fulles de llorer
• una branqueta de fonoll fresc
• condimentar amb sal, pebre acabat de moldre i una miqueta de prebe vermell 

 

Preparació

Posar al foc una paella amb a meitat d’oli, fregir els alls a foc suau, afegir les entranyes netes, donant força al foc i cuinar durant 10 minuts, removent de tant en tant. Reservar a un recipient a part.

 

A la mateixa paella amb la resta de l’oli sofregir la ceba i el llorer, fins que quedi ben suat, afegir una miqueta de sal i reservar amb el xot. Sofregir amb un raig d’oli les faves tendres, els pèsols, les juemongetes i el prebe vermell, sofregir tot. Afegir el xot i la ceba ja cuinats, condimentar, afegir les patates i la resta d’ingredients, i finalment el fonoll picat.

Bon profit !

alt