Ingredients per a 4 persones:
• 3 ud. albergínia • 4 ud. prebe verd • 4 ud. prebe vermell • 4 ud. patata mitjana • 1 kg. domàtigues madures • 4 dents d’all • 3 dl. oli d’oliva • sal

 

tumbet_4

 

 

Preparació

Tallar les albergínies, salar-les i deixar-les a un colador per espai d’una hora.

 

 

tumbet_2

Rentar els prebes, llevar les llavors i tallar-los en trossos.

 

Pelar les domàtigues i els alls i picar-los finament i per separat.

 

Pelar les patates, tallar-les rodones, gruixudes i rentar-les.

 

 

 

Cocció

Fregir les patates, salar-les i col·locar-les en un coci.

 

Fregir les albergínies, colar-les i col·locar-les sobre les patates.

 

Fregir a foc lent els prebes, colar i col·locar-los sobre les albergínies.

 

Salar al gust.

 

tumbet_3

 

Per a la salsa

Escalfar una mica d’oli i daurar l’all sense que es cremi, quan estigui en el seu punt, afegir la domàtiga.

Deixar reduir fins a obtenir una salsa espessa, passar pel xinès (colador cònic) i cobrir les verdures amb ella.

Bon Profit!!