Tumbet

Ingredients per a 4 persones:
• 3 albergínies • 4 prebes verds • 4 prebes vermells • 4 patates mitjanes • 1 kg. domàtigues madures • 4 dents d’all • 3 dl. oli d’oliva • sal

Tumbet

Preparació del Tumbet

Tallar les albergínies, salar-les i deixar-les a un colador per espai d’una hora.

Rentar els prebes, llevar les llavors i tallar-los en trossos.

Tumbet

Pelar les domàtigues i els alls i picar-los finament i per separat.

Pelar les patates, tallar-les rodones, gruixudes i rentar-les.

Cocció

Fregir les patates, salar-les i col·locar-les en un coci.

Fregir les albergínies, colar-les i col·locar-les sobre les patates.

Fregir a foc lent els prebes, colar i col·locar-los sobre les albergínies.

Salar al gust.

Tumbet

Per a la salsa

Escalfar una mica d’oli i daurar l’all sense que es cremi, quan estigui en el seu punt, afegir la domàtiga.

Deixar reduir fins a obtenir una salsa espessa, passar pel xinès (colador cònic) i cobrir les verdures amb ella.

Bon Profit!!