Fava Parada, crema de faves seques pelades amb fideus.

Ingredients Fava Parada
• 200 g de faves pelades seques
• 3 pastanagues
• 1 nap
• 2 cebes
• 2 dents d’all
• 3 patates
• 2 tomàquets
Fava Parada, crema de faves seques pelades amb fideus. • 50 dl d’oli d’oliva
• 1 peu de porc
• 150 g de costella de porc salada
• 1 costella
• 100 g de panxeta salada
• 50 g de sobrassada
• 1 botifarró
• Dues fulles de col
• 100 g de fideus
• Surt
• Pebre
• Menta

 

Preparació Fava Parada
La nit abans, posar en remull les faves pelades. L’endemà, escórrer.

Pelar i tallar la patata, els alls, la ceba, el nap i la pastanaga en daus mitjans, i tallar la col en juliana.
En una olla amb aigua freda, posi les faves, el nap i la pastanaga, la carn, i deixar coure lentament, a foc suau.

Quan la carn estigui cuita, retirar-la i tallar-la en tires.
Agregui a l’olla el botifarró, la sobrassada, la ceba, el tomàquet, la patata, la col i la carn en tires. Deixar bullir fins que la patata estigui cuita.

A part, bullir els fideus en una mica del brou i incorporar-los a l’olla quan siguin a punt. Comprovi el punt de sal, agregui un parell de fulles de menta i servir.
Si troba que el plat és molt contundent, pot substituir el porc per una quart de gallina o no posar carn, perquè sortirà gustós igualment.

Recepta Fava Parada: Margalida Castells. Ilustració Fava Parada: Mar Oliver