L’oli de Mallorca és un oli d’oliva verge extra obtingut del fruit de Olea Europea L., de les varietats mallorquina o empeltre, arbequina i picual, mitjançant procediments físics que garanteixen que l’oli conservi l’aroma, sabor i les característiques del fruit del que procedeix.

Les característiques dels sòls, l’orografia accidentada, les precipitacions irregulars i l’elevada edat de les oliveres mallorquines en determinen una reduïda producció d’oliva apta per a l’elaboració d’oli de qualitat.

D’altra banda, el clima de l’illa de Mallorca condiciona l’època òptima de collita de les olives, que s’avança respecte d’altres zones on es conreen oliveres.

La conjunció de tots aquests factors, juntament amb les varietats d’oliva presents a Mallorca, donen lloc a olis amb característiques organolèptiques diferenciades, de tipus dolçsi s’obtenen d’olives madures, la característica més excel·lent dels quals és la seva dolçor o suavitat, sent-ne els atributs d’amargor i picant pràcticament absents; o bé de tipus afruitat, quan s’obtenen a partir d’olives verdes, en el perfil sensorial dels quals hi apareixen marcats els atributs amarg i picant.

El cultiu de l’olivera i la producció i consum d’oli d’oliva tenen una gran tradició a l’illa de Mallorca.

Varietats d’oliva

Mallorquina: és la varietat més present a Mallorca i conforma el paisatge de la serra de Tramuntana. Dóna lloc a olis de color groc pàl·lid, i aporta suavitat, dolçor i reminiscències amb gust d’ametla madura.

Arbequina: dóna lloc a olis molt afruitats, que recorden la fruita verda i l’herba acabada de tallar.

Picual: dota l’oli de sensacions lleugerament picants i amargues, i aporta estabilitat.

Comprar Oli d’oliva de Mallorca

Oli d'oliva de Mallorca