Amb les primeres tempestes que anuncien el final de l’estiu, arriben les Llampugues al mercat i amb elles un saborós i ampli receptari per gaudir d’aquest peix.

 

 

Llampuga amb prebes

 

Ingredients per a 4 persones:
• 1 K. de Llampuga (Coryphaena hippurus)
• 1 K. de prebes vermells
• 4 patates
• 1 una cabeça d’all
• 1 k. de tomàtigues madures
• Fonoll
• Fulles de llorer
• Oli d’oliva de Mallorca
• Farina

 

Temps: Mitja hora

Preparació

Comencem per netejar la Llampuga i trossejar-la. Els prebes es tallen a tires i les patates, a rodanxes rodones fines.

En una cassola de fang, preparar una salsa de tomàtiga natural, sofregint primer els alls sencers i les fulles de llorer. Afegir les tomàtigues i deixar que la salsa es vagi fent, mentre els prebes es fregeixen en una paella a part. Quan la salsa està llesta, incorporar els prebes.

Per altra banda, enfarinar lleugerament la llampuga i fregir els trossos en una paella. Fregir també per separat les patates i col·locar-les al fons d’una cassola. Cal vertir la salsa sobre les patates, incorporar el peix i deixar coure uns minuts tot junt. El plat està a punt per a servir.

Un consell

Els ingredients principals, peix, prebes i patates, es tenen que fregir per separat i integrar-los finalment a la cassola juntament amb la salsa de tomàtiga.

Llampuga amb prebes