La cinquena edició dels Wine Days es va iniciar aquest any (2018) amb una encantadora vetllada al claustre gòtic de Sant Francesc.

 Wine Days: Copes, tapes i arquitectura a Mallorca.

Wine Days: Copes, tapes i arquitectura a Mallorca.En un ambient cosmopolita, la música de Pere Adrover i Maria la Caria ha sonat mentre els participants gaudien dels excel·lents vins procedents de deu cellers pertanyents a la denominació d’origen Binissalem, organitzadora de l’esdeveniment.

Els vins estaven acompanyats per exquisides tapes d’autor, executades pels xefs Miquel Calent, Maria Salinas, José Cortés, Rodrigo Vallejo i el pastisser Maties Miralles.

En aquesta nit fabulosa també es van poder degustar més productes deliciosos de la gastronomia mallorquina, aportats per les denominacions d’origen d’Oli d’Oliva de Mallorca i l’Associació de Foners i Pastissers de les Illes Balears.

Wine Days: Copes, tapes i arquitectura a Mallorca.Wine Days va continuar durant tota la setmana amb visites guiades als cellers, degustacions de vins i explicacions sobre les diferents varietats de vi conreades a la DO Binissalem, com els raïms autòctons Manto negre, Callet, Gargollassa, Moll i Giró ros.

Durant la festa celebrada al claustre de Sant Francesc de Palma, es van degustar vins amb marcada personalitat, procedents dels cellers José L. Ferrer, Tianna Negre, Jaume Puntiró, Antonio Nadal Ros, Vins Nadal, Celler Biniagual, Vinya Taujana, Sebastià Pastor, Can Ramis i Celler Ca Sa Padrina.

Els cellers van desenvolupar la resta d’activitats programades durant els Wine Days a les seves instal·lacions i vinyes, on els visitants van gaudir, entre d’altres diversions, d’explicacions sobre tasts de vins, recorreguts gastronòmics o visites a cellers.

Wine Days: Copes, tapes i arquitectura a Mallorca.

Wine Days, creat per la denominació d’origen Binissalem, vol fer partícips a tots els enamorats del vi i els sabors artesans de la gastronomia mallorquines, en la riquesa arquitectònica, paisatgística i cultural reunida en els cellers, vinyes i pobles de Binissalem, Consell, Santa Eugènia, Santa Maria del Camí i Sencelles, amb els esdeveniments que celebra tots els anys durant la primavera.

Wine Days: Copes, tapes i arquitectura a Mallorca. Wine Days: Copes, tapes i arquitectura a Mallorca.