Category: La Nostra Gent

Antoni Bennassar, el tuareg de la pintura al pastell

Al món de l’art i concretament el de la pintura, sempre hem conegut com tècniques la pintura a l’oli, l’aquarel·la i el dibuix, però d’entra elles emergeix una que és completament desconeguda, intentant donar-se a conèixer en aquest món tan complicat, i és aquí on trobem el manacorí Toni Bennassar, mestre i defensor d’aquesta tècnica, un autèntic lluitador en un desert ple d’oasis ja delimitats, un tuareg de la pintura al pastell.

Miquela Lladó, una cantautora en plena maduresa creativa

Entrevista a Miquelina Lladó
El 1981 va fundar Musica Nostra i gairebé 30 anys després el grup és encara una referència entre els amants de la música tradicional. Però la trajectòria de Miquela Lladó és més àmplia: arrenca el 1967 i ha fructificat en una llarga carrera en solitari esquitxada de companyies de luxe i barreja de cultures. Després de portar les seves cançons per tot Europa, el 2004 la cantautora mallorquina es va retrobar amb si mateixa a “Com un ventall”.

Ramón Llull (1232 – 1316)

Ramon Llull (1232 – 1316), també conegut com Raimundo Lulio, va esser un beat, filòsof i teòleg mallorquí. A més de ser el primer autor que va utilitzar una llengua neolatina per a expressar coneixements filosòfics, científics i tècnics i de destacar per una aguda percepció que li va permetre anticipar molts conceptes i descobriments, va esser el creador del català literari, amb un super domini de l’idioma.

Santa Catalina Thomàs

Religiosa agustina nascuda a Valldemossa (Mallorca), l’1 de maig de 1531. Òrfena de pare i mare des de la seva tendra edat, va haver de recollir-se a casa dels seus oncles, qui amb el seu aspre tracte van exercitar la seva paciència i humilitat, que tan sublims exemples va mostrar durant la seva vida.

Francesc de Borja Moll i Casasnovas

Francesc de Borja Moll i Casasnovas, va ser filòleg, lingüista, dialectòleg i editor. Va estudiar humanitats, filosofia i teologia al seminari de la seva ciutat natal, als 13 anys va començar a escriure als periòdics de Menorca.

Cristòfol Veny Melià, Arqueòleg i prevere

Arqueòleg i prevere. Va tenir una destacada labor científica i va realitzar les importants excavacions arqueològiques a les illes de Mallorca i de Menorca, amb una vida dedicada a aquesta disciplina, que l’ha convertit en un referent inqüestionable en temes sobre la prehistòria balear, matèria que ha difós a través de destacades publicacions especialitzades.

Jorge Lorenzo, el mallorquí més ràpid

Entrevista a Jorge Lorenzo – Circuit de Catalunya
Revista Más Mallorca va estar al “Gran Premi Cinzano de Catalunya”, entrevistem el nostre pilot mallorquí Jorge Lorenzo, a més d’estar amb tots els pilots de les tres cilindrades.

Jorge Lorenzo pentacampió del món

Lorenzo, en el seu 15è aniversari, es va convertir en el pilot més jove en participar en un Gran Premi de Motociclisme, després de participar en la segona sessió de classificació del Gran Premi de Jerez de l’any 2002 en la categoria de 125cc.

Josep Maria Quadrado i Nieto

Josep Maria Quadrado i Nieto (Ciutadella, 1819 – Palma de Mallorca, 1896). Historiador, periodista, escriptor i arqueòleg espanyol. Va estudiar a Palma de Mallorca i va ser arxiver general de les Illes Balears. Va estudiar alguns autors catalans medievals, com Ramon Llull, Ausiàs March i els cronistes.

Naixement del Rei Jaume I

Jaume I el Conqueridor va néixer a Montpellier (França) en 1208, fill de Pere I el Catòlic, rei d’Aragó i Comte de Barcelona, i de María de Montpellier. Va ser Rei d’Aragó (1213-1276), de València (1239-76) i de Mallorca (1229-1276), Comte de Barcelona (1213-1276), i senyor de Montpellier (1219-1276).

Regnat del rei Jaume I (II)

El començament del seu regnat va estar marcat per la batalla de Muret (1213), en la qual va morir el seu pare Pere II el Catòlic, deixant al petit Jaume sota la custòdia de Simón de Monfort, el vencedor de Muret, que el va retenir com a ostatge fins que per ordre del Papa Inocencio III va ser lliurat als Templaris en 1214.

Jaume I – La conquesta de València (V)

A diferència de la de Mallorca va ser feta amb un important contingent d’aragonesos. De fet, en 1231 Jaume I es va reunir amb el noble Blasco de Alagón i el mestra de l’Ordre Militar de l’Hospital a Alcañiz per fixar un pla de conquesta de les terres valencianes.

Jaume I – La conquesta de Mallorca (III)

Després de la derrota dels musulmans en les Navas de Tolosa (1212), Jaume I emprèn l’expansió del regne per la Mediterrània. Procés inscrit en el marc global de la política dels regnes cristians peninsulars, es va constituir en part fonamental pel programa propiciat pel monarca a partir de 1228

Francisca Llabrés, una artista conceptual i compromesa

L’escultora i pintora Francisca Llabrés és una de les artistes més rebatejades de Mallorca. Nascuda el 1955 a Palma, viu des de sempre a Establiments, on posseeix la seva residència i el seu taller. Allà treballa de 4 a 5 hores diàries. La seva obra ens mostra com és capaç d’extreure de la duresa de les pedres les formes més subtils i tendres:

Loading