Category: La Nostra Gent

Antoni Bennassar, el tuareg de la pintura al pastell

Al món de l’art i concretament el de la pintura, sempre hem conegut com tècniques la pintura a l’oli, l’aquarel·la i el dibuix, però d’entra elles emergeix una que és completament desconeguda, intentant donar-se a conèixer en aquest món tan complicat, i és aquí on trobem el manacorí Toni Bennassar, mestre i defensor d’aquesta tècnica, un autèntic lluitador en un desert ple d’oasis ja delimitats, un tuareg de la pintura al pastell.

Miquela Lladó, una cantautora en plena maduresa creativa

Entrevista a Miquelina Lladó
El 1981 va fundar Musica Nostra i gairebé 30 anys després el grup és encara una referència entre els amants de la música tradicional. Però la trajectòria de Miquela Lladó és més àmplia: arrenca el 1967 i ha fructificat en una llarga carrera en solitari esquitxada de companyies de luxe i barreja de cultures. Després de portar les seves cançons per tot Europa, el 2004 la cantautora mallorquina es va retrobar amb si mateixa a “Com un ventall”.

Ramón Llull (1232 – 1316)

Ramon Llull (1232 – 1316), també conegut com Raimundo Lulio, va esser un beat, filòsof i teòleg mallorquí. A més de ser el primer autor que va utilitzar una llengua neolatina per a expressar coneixements filosòfics, científics i tècnics i de destacar per una aguda percepció que li va permetre anticipar molts conceptes i descobriments, va esser el creador del català literari, amb un super domini de l’idioma.

Santa Catalina Thomàs

Religiosa agustina nascuda a Valldemossa (Mallorca), l’1 de maig de 1531. Òrfena de pare i mare des de la seva tendra edat, va haver de recollir-se a casa dels seus oncles, qui amb el seu aspre tracte van exercitar la seva paciència i humilitat, que tan sublims exemples va mostrar durant la seva vida.

Francesc de Borja Moll i Casasnovas

Francesc de Borja Moll i Casasnovas, va ser filòleg, lingüista, dialectòleg i editor. Va estudiar humanitats, filosofia i teologia al seminari de la seva ciutat natal, als 13 anys va començar a escriure als periòdics de Menorca.

Loading

Mallorca shopping

Pin It on Pinterest