Arturo-Sintes-1Arturo Sintes, president de la Federació Balear de Ciclisme, assegura que el velòdrom Palma Arena permetrà recuperar el prestigi que van tenir les illes fa anys.

 

Arturo-Sintes-2

 

Arturo Sintes és el president de la Federació Balear de Ciclisme i presideix també la Comisión de Pista de la Real Federación Española de Ciclismo. Sintes assegura que el ciclisme en pista viu un “moment històric” a les Balears des de l’obertura del velòdrom Palma Arena, un dels pocs d’Espanya cobert i amb la pista de fusta, que rep escoles i professionals de tota l’illa i també de la Península gràcies al centre de tecnificació i alt rendiment. Un dia qualsevol poden entrenar al velòdrom palmesà 80 ciclistes, entre alumnes i professionals. També atribueix l’èxit a la tasca d’estímul al ciclisme que la Federació ha realitzat des de l’any 2000 i que ha fet possible que des de llavors el nombre d’esportistes federats hagi crescut de 900 als prop de 1.900 amb els quals compta l’entitat actualment. D’aquesta xifra, 1.430 llicències corresponen a Mallorca, 260 a Menorca i 226 a Eivissa-Formentera.

Arturo-Sintes-3

Des de 2007, quan es va inaugurar el Palma Arena, el recinte ha acollit un campionat d’Espanya o Copa cada any, a més de ser fa tres la seu del mundial de ciclisme en pista, una cita que Sintes espera repetir l’abans possible. “Repetir el mundial aquí és el meu somni -confessa-. Un esdeveniment tan important dóna relleu a les Balears i fa que recuperem el prestigi d’antany”. I és que les illes han donat grans campions d’Espanya i del món a causa que l’afició a aquest esport ha estat sempre florent. En part, gràcies a les immillorables condicions que ofereix Mallorca per entrenar -amb planes, pendents i zones de muntanya- i que fan que l’illa sigui coneguda a tot Europa. Del total de ciclistes federats, al voltant de 600 es dediquen al cicloturisme. “A la primavera Mallorca ofereix una meteorologia excel·lent, a més de les millors condicions quant a carreteres, planta hotelera i transport aeri,” afirma.

Menorquí, de 58 anys d’edat, Sintes viatja dues vegades per setmana a Palma per motius del seu càrrec. Ell mateix és un gran aficionat a la bicicleta i assegura que recorre uns 7.000 quilòmetres a l’any. A Mallorca, els seus llocs preferits per pedalar són Llucmajor i Cura. Des de la seva responsabilitat com a president de la Comisión de Pista de la federació espanyola, s’ocupa de posar a punt les proves i calendaris que es desenvolupen al llarg de tot l’any, la qual cosa el porta a ser en permanent contacte amb els responsables de Pista de les 17 federacions territorials espanyoles. A Menorca, organitza marxes anuals i en l’actualitat prepara una trobada ciclista en què participaran tots els guanyadors espanyols del Tour de França, la participació de la qual ja està confirmada.

Assegura que “la cantera” a les Balears té bona salut. En les categories de cadets i juniors hi ha diversos campions d’Espanya i Albert Torres es perfila com a preolímpic de cara als Jocs de 2012. El futur és per tant ple d’optimisme amb el Palma Arena com a mascaró de proa. I el següent mundial, cada vegada més a prop.

Arturo-Sintes-4