Paquita TomasDes de que el 1998 es va presentar al concurs d’Antena 3 “Un menú de 7 estrellas”, Paquita Tomás no ha parat. Llavors es guanyava la vida com a professora de pintura, activitat que va aparcar en favor de la qual ocupa tot el seu temps: la cuina.

Paquita Tomas

 

 

El gran periodista Jesús Hermida va dir d’ella que “enamorava la càmera” i ha de ser cert; després de guanyar el concurs -que li va proporcionar tota classe de premis, entre ells un apartament a Torrevieja, tot un clàssic,- va passar a Telenova, on va participar en el programa “Planta Baixa”, que es gravava al seu propi domicili amb trucades en directe dels espectadors. A partir de 2000 va passar a “Última Hora Radio” i el 2005 va fer el salt a IB3 Televisió. El seu programa, “Sa bona cuina de Paquita Tomás”, acumula ja 1.500 emissions i és un dels més vistos de la cadena autonòmica.

On radica l’èxit de la cuinera més mediàtica de les Balears? El revela ella mateixa: “en la meva naturalitat”, assegura. “La gent el mateix em veu com una àvia, una mare o una mestressa de casa. I el meu mallorquí és el de tota la vida perquè m’entengui tot el món, amb el permís dels lingüistes del programa,” somriu.

Als seus 65 anys, aquesta dona treballadora fins a la hiperactivitat dorm només tres hores al dia – a l’una de la nit ja estic desperta i escoltant la radio”,- i a les 7 del matí ja està llesta per anar a l’estudi de televisió. La grabació del programa li ocupa fins a l’hora de menjar i pels horabaixes, de 4 a 9, treballa a la seva casa amb l’ordinador preparant el programa del dia següent.
També atén els fans que li envien correus electrònics des de qualsevol part del món. La seva secretària respon als que arriben de Mallorca, però ella s’encarrega personalment de contestar els que rep de Mèxic, Àustria, Argentina, “ja que es molesten a escriure des de tan lluny”, comenta.

Als 15 anys, Paquita Tomás va escriure el seu primer receptari de cuina. Cinquanta anys després, es permet el luxe d’elegir els treballs que vol fer. Acaba de publicar un llibre i en té acabat un altre sobre trucs i un altre més sobre anècdotes de la gastronomia del segle XVII. En cartera té previstes aparicions puntuals en altres programes de la televisió autonòmica, a més de seguir amb el seu propi, sens dubte. Fins quan? Mentre el cos aguanti i l’audiència respongui.

Paquita Tomas