Cicloturisme a Mallorca: 4 ErmitesLlucmajor – Randa – Monasteri de Cura – Randa – Montuiri – Sant Joan – Petra – Ermita Nta. Sra. de Bonany – Felanitx – Monasteri Sant Salvador – Porreres – Monasteri de Montision – Porreres – Llucmajor. 

Km:   105 – Dificultat:   Alta – Temps aprox.: 6 h.

 

Cicloturisme a Mallorca: 4 Ermites


Punts d’interès:

• Totes les ascensions i els seus respectius monestirs.
• Randa
• Museu arqueològic de Son Fornés (Montuïri)

Descarregar GPS/GPX

 

DESCRIPCIÓ

Des dels 4 podrem observar gairebé la totalitat de l’illa de Mallorca des de diversos punts de vista. Així mateix els pobles pels quals passa la ruta són molt interessants i recomanem la seva visita.

Cicloturisme a Mallorca: 4 Ermites

La present ruta es pot escurçar sensiblement sense realitzar la pujada a Sant Salvador, o bé deixant de realitzar alguna de les pujades proposades. Per pujar a Cura, hi ha una variant pel Camí Vell de Gràcia (Puig de Ses Voltes), més curt que per Randa, però amb trams de molta duresa fins a assolir Gràcia, des d’on comparteix la mateixa carretera que amb l’opció original. Una altra opció és iniciar-la o finalitzar-la des de Palma.

Iniciem la ruta a Llucmajor, des d’on ens dirigim per la carretera d’Algaida cap a la primera de les ascensions. Ens desviem a la dreta i passem per Randa, a la sortida del qual trobem les rampes més dures, que suavitzen una vegada arribem a Gràcia. Anem guanyant altura i finalment arribarem a l’esplanada del monestir, després de passar al costat de les antenes que ens han servit de punt de referència durant tota la pujada.

Baixem de nou fins a Randa, on girem ara a la dreta, en direcció a Montuiri-Sant Joan i Petra. Una vegada allà ens dirigim cap a la curta però exigent pujada a Bonany. Una vegada completada, ens dirigim a Petra i, des d’allà, cap a Felanitx per la MA-3310 i després MA-5110. A Felanitx ens dirigim per la MA-4010 cap a Porto Colom, girant a la dreta per iniciar la dura pujada a Sant Salvador. Tornem pel mateix camí fins a Felanitx, direcció Campos, i a un km. aproximadament, prenem el camí de Son Mesquida que ens conduirà a Porreres, on realitzarem l’última, i més senzilla, de les 4 ascensions de la ruta. Des de Porreres, ens dirigirem a Llucmajor per la MA-5020, on superarem, ja amb el cansament acumulat, l’últim repetjó (Sa Bastida), abans d’arribar al lloc de sortida. Al llarg del recorregut hi ha innombrables restaurants i bars on reposar forces per completar aquesta exigent ruta.

 

{iframe}http://www.everytrail.com/iframe2.php?trip_id=452846&width=540&height=400{/iframe}