ruta-cicloturistica-Palma-Capdella-Esporles-1

Ruta: Palma – Capdellà – Esporles: Palma – Coll de Sa Creu – Calvià – Capdellà – Galilea – Puigpunyent – Esporles – Palma.  

KM.

%

Dificultat

Temps


ruta-cicloturistica-Palma-Capdella-Esporles-2

 

Ruta curta, propera sempre a Palma, que inclou 3 pujades no excessivament llargues, però amb trams amb pendents entre el 8 i 10%. És possible escurçar tornant directament des de Puigpunyent fins a Palma, sense realitzar la pujada a Superna.

Desnivell acumulat: 963 metres.

Punts d’interès:
Coll de Sa Creu ***
Calvià ***
Es Capdellà ***
Galilea – Puigpunyent ****
Superna i Vall de Superna ****
Esporles ****

 

DESCRIPCIÓ Ruta: Palma – Capdellà – Esporles:
Sortim des de Ciclos Bimont, fins a la zona propera a l’hospital de Son Dureta (Camí de Gènova), i des d’allí prenem la MA-1043 on passarem al costat de la Caserna d’Infanteria i iniciarem la pujada cap al Coll de Sa Creu, amb uns trams inicials exigents, que posteriorment van reduint la seva duresa a mesura que ens acostem al Coll, des del qual, tornant la vista enrere, podrem contemplar una panoràmica completa de tota la badia de Palma.

Ruta: Palma - Capdellà - Esporles

Ens dirigim cap a Calvià per la MA-1016 i des d’allà cap a Capdellà, on iniciarem, per la MA-1032, la pujada fins a Galilea, localitat pintoresca on val la pena fer una parada a la plaça del poble, des d’on gaudirem d’una magnífica vista sobre la Costa de Calvià.

 

Després d’un curt descens per la mateixa carretera, arribarem a Puigpunyent, localitat que travessem en direcció a Esporles, per la MA-1101.

 

Tant la pujada com la baixada transcorren per una de les zones menys urbanitzades de Mallorca, ple de vegetació típica mediterrània, on sembla haver-se detingut el temps.

Ruta: Palma - Capdellà - Esporles

Abans d’enllaçar amb la MA-1100, recomanem fer una parada a La Granja, una bella mansió del segle X, envoltada de frondosa vegetació, bells jardins i fonts naturals.

Des d’allà, ens dirigim cap a Establiments i posteriorment cap a Palma per finalitzar aquesta ruta de cicloturisme, Ruta: Palma – Capdellà – Esporles

 

Ruta: Palma - Capdellà - Esporles