Pont d’Inca – Bunyola – Coll d’Honor – Orient – Alaró – Tofla – Lloseta – Inca – Sineu – Costitx – Sencelles – Santa María – Pont d’Inca. 

Km: 92,170 – Dificultat: Mitja – Temps aprox.: 4 h.

Punts d’interès:

• Bunyola, Orient, Coll d’Honor, Alaró.
• Sineu, Santa María.

 


Descarregar GPS/GPX

 

DESCRIPCIÓ

Sortim del Pont d’Inca, a 5 kms del centre de Palma, pel carrer Cabana, girant a l’esquerra per la MA-2031, MA-2032 i MA 2020 fins a Bunyola. Des d’aquí, prenem la PM-210, carretera sinuosa que discorre entre una densa vegetació mediterrània, amb predomini d’alzines i pins. Després de coronar el Coll d’Honor ens dirigirem per una amplia vall cap a Orient, lloc d’obligada parada. Des d’allà iniciem un ràpid i preciós descens cap a Alaró, amb la Serra de Alfabia a l’esquerra i el Puig d’Alaró a la nostra dreta, on al cim es troba el castell del mateix nom. Sense entrar al poble, prenem la MA-2110 direcció Lloseta.


Després de superar la petita dificultat de Tofla, passem el poble i seguim en direcció a Inca. Des d’allà tenim dues opcions: la MA-3240, bastant transitada, o bé optar per sortir per la MA-3440 direcció Santa Margalida i, a uns 500 m, desviar per enllaçar amb el Camí Vell de Muro, més tranquil i amb un trajecte molt més bonic. Seguirem en direcció a Llubí, però girem a la dreta per anar fins a Sineu. Allà podrem reposar forces en el bar de “La Voltadora” on, si ho desitgem, podrem emular als grans campions de ciclisme en pista de Balears.

Sortim de Sineu per la MA-3141 cap a Palma, girant a uns 4 kms. en direcció a Costitx, pel Camí des Rafelet. Des d’allà, per la MA-3121 i MA-3020 passarem primer per Sencelles i després per Santa Maria.
Des d’aquesta darrera localitat, ja per la concorreguda MA-13 ens dirigim en suau descens cap al lloc de partida
.