El Ca Rater Mallorquí

Característiques
És un ca de talla petita, d’aspecte quadrat. La seva longitud corporal, és igual a la seva alçada, no superant els 40 cm a la creu. És un ca que reflecteix molta vivacitat.

  

El Ca Rater Mallorquí 

El seu cap té el port alt amb les orelles ben dretes. El pelatge ha de ser curt i brillant, les capes de coloració reconegudes per l’estàndard són: negre foc, marró foc, tricolor negre i tricolor marró. 

Una característica distintiva de la raça és que no té cua.

 

Funcionalitat

Està inclòs en el grup de cans de caça ja que aquesta és la seva principal funció, destacant especialment en la caça del conill i la rata, demostrant una gran tenacitat i passió.

La seva mida petita, el seu coratge, la seva intel·ligència i resistència física el converteixen en un gran animal de companyia i al mateix temps un excel·lent guardià.

 

El Ca Rater Mallorquí
Història

Segons una sèrie de documents gràfics, aquesta raça consta d’uns 160 anys d’antiguitat. A causa de les característiques morfològiques que presenta la raça, se la vincula amb dos grups molt antics de cans: els anomenats cans d’origen faraònics i els terriers.

 

Ca molt apreciat a la Mallorca rural del segle passat al llarg de la seva història, ha passat per moments bons i dolents, fins que l’any 1990 neix el club del ca rater mallorquí emprenent la tasca de selecció i recuperació d’aquesta raça autòctona mallorquina, donant els seus fruits el 2002 quan la raça és reconeguda pel ministeri d’agricultura i pesca com a tal. Actualment, aquesta raça té gran popularitat dins de les nostres illes.

El Ca Rater Mallorquí
El Ca Rater Mallorquí

+info: www.clubcaratermallorqui.com