Situat al sud-est insular, amb vies d’escalada curtes i majoritàriament fàcils. La roca és calcària, gris i taronja.

Escalada a Cala Magraner (Manacor)

Cala Magraner és una de les platges verges que encara queden al municipi de Manacor entre Cales de Mallorca i Porto Cristo, on a part de gaudir de la platja per prendre el sol i refrescar-vos (a l’estiu), aquesta cala ens brinda la oportunitat de passar un dia d’escalada fantàstic en les seves verticals parets.

Les seves roques estan perfectament equipades amb vies de diferents graus de dificultat en les quals poden esplaiar-se des dels escaladors professionals, fins debutants i nens.

Especialment nens, famílies d’escaladors i cursetistes que s’inicien en l’escalada, són els que més aprecien aquest màgic lloc, càlid durant l’hivern i els matins estiuencs, a causa de l’orientació oest de les parets, les tardes d’estiu són millors per al bany i la migdiada que per als forcejaments verticals.

Escalada a Cala Magraner (Manacor)

La zona compta amb 68 vies en total, amb una alçada màxima de 20 metres i una dificultat que va des de 4 (cursetistes) a 8a (experts).

Per arribar-hi, heu de sortir de Manacor en direcció a Cales de Mallorca. A uns vuit quilòmetres trobareu un creuament on s’indica Porto Cristo a l’esquerra i Cales de Mallorca a la dreta. Seguiu en direcció a Cales de Mallorca, passeu dues corbes i veureu que la carretera travessa una ampla rambla seca. Aparqueu, salteu la tanca per una escala que hi ha per a tal propòsit i camineu vint minuts pel llit del torrent fins que arribeu a les vies i a la platgeta (39.486721   3.287534).

No hi ha aigua a la zona i està totalment prohibit acampar o fer foc.

Es poden aconseguir tots els croquis amb la situació i la dificultat de les diferents vies d’escalada a través d’internet a l’editorial Desnivel, guia d’Escalada Esportiva de Mallorca.

Si no sou uns experts escaladors i decidiu contractar un guia per a aquesta activitat, assegurar-vos que tingui la titulació de Tècnic Esportiu en “Escalada” TD2, grau mitjà.

Escalada a Cala Magraner (Manacor)

Miquel Riera
www.mallorcatopadventure.com

Escalada en Cala Magraner (Manacor)

Escalada en Cala Magraner (Manacor)

Escalada en Cala Magraner (Manacor)