Escalada a Cala Magraner (Manacor)Situat al sud-est insular, amb vies d’escalada curtes i majoritàriament fàcils. La roca és calcària, gris i taronja.

 

Escalada a Cala Magraner (Manacor)

 
 
 
Cala Magraner és una de les platges verges que encara queden al municipi de Manacor entre Cales de Mallorca i Porto Cristo, on a part de gaudir de la platja per prendre el sol i refrescar-vos (a l’estiu), aquesta cala ens brinda la oportunitat de passar un dia d’escalada fantàstic en les seves verticals parets.
 

Escalada a Cala Magraner (Manacor)

Les seves roques estan perfectament equipades amb vies de diferents graus de dificultat en les quals poden esplaiar-se des dels escaladors professionals, fins debutants i nens.

 

Especialment nens, famílies d’escaladors i cursetistes que s’inicien en l’escalada, són els que més aprecien aquest màgic lloc, càlid durant l’hivern i els matins estiuencs, a causa de l’orientació oest de les parets, les tardes d’estiu són millors per al bany i la migdiada que per als forcejaments verticals.

La zona compta amb 68 vies en total, amb una alçada màxima de 20 metres i una dificultat que va des de 4 (cursetistes) a 8a (experts).

Per arribar-hi, heu de sortir de Manacor en direcció a Cales de Mallorca. A uns vuit quilòmetres trobareu un creuament on s’indica Porto Cristo a l’esquerra i Cales de Mallorca a la dreta. Seguiu en direcció a Cales de Mallorca, passeu dues corbes i veureu que la carretera travessa una ampla rambla seca. Aparqueu, salteu la tanca per una escala que hi ha per a tal propòsit i camineu vint minuts pel llit del torrent fins que arribeu a les vies i a la platgeta (39.486721   3.287534).

Escalada a Cala Magraner (Manacor)

 

No hi ha aigua a la zona i està totalment prohibit acampar o fer foc.

Es poden aconseguir tots els croquis amb la situació i la dificultat de les diferents vies d’escalada a través d’internet a l’editorial Desnivel, guia d’Escalada Esportiva de Mallorca.

Si no sou uns experts escaladors i decidiu contractar un guia per a aquesta activitat, assegurar-vos que tingui la titulació de Tècnic Esportiu en “Escalada” TD2, grau mitjà.

Miquel Riera
www.mallorcatopadventure.com

Escalada a Cala Magraner (Manacor)

Escalada a Cala Magraner (Manacor)

Escalada a Cala Magraner (Manacor)