El mercat de Sineu, l'únic que ofereix animals vius a MallorcaEl mercat de Sineu, un dels més antics de Mallorca, concita cada setmana l’interès d’un públic molt nombrós compost per mallorquins i un gran nombre de visitants forans, en particular turistes estrangers.

El mercat de Sineu, l'únic que ofereix animals vius a Mallorca

 

La visita al mercat forma part de les excursions organitzades dels principals touroperadors, i és de fet una de les més venudes causa de l’interès que desperta una cita que ofereix una àmplia varietat comercial: hortalisses, fruites, bestiar, flors, arbres, eines, maquinària agrícola i, sobretot, roba, calçat i objectes de regal. Els venedors procedeixen majoritàriament de Palma (50%), però també de molts altres municipis de l’illa.

El mercat de Sineu, l'únic que ofereix animals vius a Mallorca

El mercat es celebra els dimecres i és un dels únics de Mallorca que inclou una exposició d’animals vius.

Les principals races autòctones de Mallorca, Menorca i Eivissa són exposades a un recinte especialment condicionat a la Plaça des Mercat, que constitueix una de les principals atraccions per als visitants.

Cada setmana són més de 700 els “trust” destinats a llocs ambulants, que ocupen tot el centre històric de la localitat.

El mercat de Sineu, l'únic que ofereix animals vius a MallorcaLa cita setmanal és el principal element dinamitzador de l’economia municipal, el que explica la importància que li concedeix l’Ajuntament. El 2007, el Consistori va subvencionar l’edició del llibre “700 anys de mercat a Sineu”, escrit per Mossèn Bartomeu Mulet, Gaspar Valero i Joan Sastre, que conté una detallada història del mercat des dels seus orígens en el llunyà any de 1306, sota el regnat de Jaume II.

El desenvolupament de la fira anual de Sineu (Sa Fira), agrícola, ramadera i artesanal, celebrada el primer diumenge de maig i que converteix el municipi mallorquí en la capital de les fires de primavera, està íntimament relacionat amb l’impuls de creixement que va experimentar el mercat, que junt amb el d’Inca va estimular la creació de mercats als municipis del voltant.

El mercat de Sineu, l'únic que ofereix animals vius a Mallorca

El mercat de Sineu, l'únic que ofereix animals vius a Mallorca