costa-nord-Valldemosa-Mallorca

El Centre Cultural Costa Nord, a Valldemossa, inicia una etapa marcada per la renovació. Si des de fa catorze anys forma part de l’horitzó cultural de mallorquins, estrangers residents i turistes, serà en 2014 quan veritablement es projecta com a espai cultural, gastronòmic i recreatiu de referència.

 

costa-nord-Valldemosa-Mallorca-restauranteEl centre va ser finançat l’any 2000 per l’actor Michael Douglas, va passar el 2003 al Govern balear i des de 2012 està en mans privades. S’ha dissenyat un programa d’activitats adreçat a captar un turisme cultural en sentit ampli. A la tradicional visita guiada -que inclou un documental en què l’actor Michael Douglas divulga els valors paisatgístics de la Serra de Tramuntana i una experiència audiovisual que situa el visitant a bord d’una reproducció del “Nixe”, l’embarcació de l’arxiduc Lluís Salvador d’Àustria (1847-1915) en les seves excursions marítimes per Mallorca- s’uneix des del maig sessió diària de “ball de bot” amb degustació de productes mallorquins, i tot l’any restaurant amb bufet mallorquí. Des de juny i fins a mitjans de setembre les activitats nocturnes abasten de dilluns a dissabte. Els dilluns s’ofereix un xou d’Els Valldemossa, amb graella mallorquina; els dimarts, un tablao flamenc i nit de tapes; els dimecres, barbacoa argentina i concert de música country; els dijous, un menú gastronòmic i sessió de cinema mut amb pianista i vocalista; els divendres, música de jazz més menú gastronòmic; i els dissabtes, sessió d’òpera amb menú gastronòmic.

costa-nord-Valldemosa-Mallorca-restaurante-2

costa-nord-Valldemosa-Mallorca-exterior
La finalitat última de tota aquesta varietat és cobrir el buit existent pel que fa a oferta d’oci nocturn, una queixa freqüent del turista cultural. El contingut de les visites és flexible; tant els clients directes com els grups que arriben a través de touroperadors poden dissenyar el recorregut en funció de les seves preferències.

El 75 per cent dels visitants que rep Costa Nord són anglesos, alemanys i espanyols a parts iguals. D’altra banda, el centre es beneficia de l’innegable estirada d’un dels municipis mallorquins més atractius per al turisme cultural, Valldemossa, on l’empremta de l’immortal compositor Frederic Chopin i la coca de patata són ja marques pròpies que cada any atreuen per si mateixes desenes de milers de visitants.

costa-nord-Valldemosa-Mallorca-restaurante-1

costa-nord-Valldemosa-Mallorca-eventos