Francina Armengol. Presidenta del Govern de les Illes Balears. Turisme de Mallorca“Els turistes han d’endinsar-se en el nostre paisatge i la nostra gent”. Armengol situa el futur en la qualitat i la innovació. La presidenta del Consell de Mallorca  té  com  sempre  un  atrafegat matí de feina. Al seu despatx oficial, lluminós i de llargs finestrals,

Francina  Armengol  (PSOE)  confessa tanmateix que avui les reunions  tracten  sobre  temes  culturals, sempre més lleugers que la política dura.

Francina Armengol. Presidenta del Govern de les Illes Balears. Turisme de MallorcaJuvenil,  sense  la  tensió  que trasllueixen les fotos dels actes oficials, somriu en saber que aquesta entrevista pretén també ser lleugera. La primera pregunta l’agafa per sorpresa.

Si com a presidenta del Consell  hagués  de  donar  un  missatge de benvinguda als turistes que ens visiten, quin seria?
Bé (somriu), els diria que Mallorca és una terra que gaudeix de meravelles reconegudes mundialment, però també que té una història, una tradició, una  cultura  i  una  riquesa patrimonial úniques al món. Els diria que no només es  quedin amb les nostres platges, que són fantàstiques, sinó que s’endinsin al nostre paisatge i amb la nostra gent.

Quan la presidenta se’n va de vacances, surt fora o prefereix fer turisme per aquí?
Ambdues  coses.  Si  tinc  temps raonable  surto  fora,  però  també m’agrada quedar-me a l’Illa. La conec bé, però em continua agradant anar d’excursió i conèixer a fons els 53 municipis.

Per què atreu tant el model de sol i platja?
A  qualsevol  persona  el  sol  li dóna  energia  i  la  platja  li  relaxa. En  una  vida  tan  estressant  com l’actual  això  és  una  combinació perfecta, una meravella per al cos i  la  ment.  Qualsevol  destinació que  proporcioni  aquesta  sensació de relax absolut que és estar tombada al sol i nedant en una aigua transparent  tindrà  èxit.  Això  Mallorca l’ofereix i ho ofereix bé.

Entre les alternatives al sol i la platja -senderisme, cicloturisme, nàutica, golf- personalment quin en prefereix?
Totes  elles  formen  un  compendi,  però  m’agrada  una  que  precisament  no  ha  anomenat:  l’oferta gastronòmica. A la nostra terra es menja molt bé, es produeixen molt bons  vins  de  qualitat.  Anant  per moltes  zones  d’Espanya  i  d’altres països t’adones que a Mallorca no aprofitem  la  nostra  cuina,  la  nostra dieta mediterrània. Els nostres productes són de primer nivell internacional.

Parlant de gastronomia, quin plat  de  la  nostra  cuina  recomanaria a un turista perquè se n’anés de l’Illa amb bon gust?
N’hi ha molts, però li aconsellaria que no es fos sense provar el frit i les sopes.

Quin és el futur del turisme a Mallorca?
El  model  de  sol  i  platja  no s’esgotarà  perquè  la  gent  sempre el  demandarà  i  l’Illa  és  una  destinació    segura  i  de  qualitat.  Però hem d’innovar i en això feim feina les institucions i els hotelers.  En empreses online tenim el millor a nivell internacional, i potser el futur estigui en canviar la forma de vendre el producte.
Francina Armengol. Presidenta del Govern de les Illes Balears. Turisme de Mallorca

Un  establiment de Mallorca regala llits a 7 euros per persona i a nit. És una bona estratègia?
Evidentment,  no.  Sempre  dic que  Mallorca  és  una  meravella  i les meravelles tenen preu, i aquest ha d’estar a l’altura del que estem oferint. Confio que aquesta oferta no duri i que sens dubte no es generalitzi.

Per acabar, quin lloc de Mallorca elegiria per desconnectar?
A on acostumo a passar l’estiu, Aucanada (Alcúdia).

25 Mar de 2009